Ontstaan van de micro market PURA GO

We zien de micro market op steeds meer plekken in Europa en binnen Nederland opkomen. In multi tenant omgevingen, binnen bedrijven en organisaties, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, elke sector is bezig en denkt na over de toekomst van de catering en een gedegen antwoord op die toekomstvraag is de mini market. De micro market is een overgewaaid fenomeen uit de VS. In de VS is de micro market al jaren een normale verschijning bij bedrijven en in openbare ruimten.

Micro Markets is een onderdeel van de detailhandel die nauw verbonden is met de automaatindustrie en die gebruikmaakt van geautomatiseerde self-checkout-technologie om te opereren op locaties waar onbeheerde betalingsmogelijkheden vereist zijn. Grab-and-go-micromarkten zijn onbeheerde winkelomgevingen waar consumenten producten kunnen kopen in een diepvries, schappenkasten en koelingen. Consumenten (medewerkers, gasten, gebruikers van een bepaalde plek) gebruiken een self-checkout kassa om hun producten af te rekenen. Ze zijn een hybride vorm van verkoopautomaten, foodservice, koffieservice en gemakswinkels die een verbeterde klantervaring, een exponentieel grotere productvariatie en een hogere verkoop binnen één locatie bieden, terwijl de arbeidskosten laag blijven en de operationele efficiëntie toeneemt.

De De COVID-19-pandemie zal naar verwachting innovatie in het self-checkout-model stimuleren, aangezien leveranciers op zoek zijn naar manieren om veilige, contactloze en gebruiksvriendelijke self-checkout-oplossingen te bieden om zowel werknemers als klanten te beschermen.

In Nederland is de micro market eigenlijk pas sinds het begin van de Coronacrisis echt doorgebroken. Er zijn op dit moment een aantal aanbieders van een micro market. Een van die aanbieders van de micro market is PURA GO. De toegevoegde waarde die PURA GO bied is dat PURA GO de hele keten borgt. De PURA GO micro market wordt bevoorraad met eigen logistiek. De PURA GO micro market wordt geserviced door eigen mensen en als er op verzoek van de klant hospitality gevraagd wordt dan zijn dat eigen medewerkers.